A téli mínuszok idején

Tél van. Hideg tél van. Az ilyen időkben az ember legszívesebben ki se bújna a takarója alól, hanem egész nap csak a meleg teáját szürcsölgetné, és bentről lesne kifele a nagyvilágba. De hát tél idején is vannak feladataink, kötelezettségeink.

A lakások nagy részében a fűtés könnyedén bekapcsolható, mellyel időszakosan vagy éppen folyamatosan meleget biztosíthatunk. De sok esetben van, hogy akár a falak minősége, vagy a nyílászárók elkopása miatt a hőérzetünk teljesen más értéket sugall, mint amit a hőmérő mutat. Erre is vannak megoldások.

A réteges, meleg öltözet mellé feltétlenül hasznos, ha nem egy vékony zokniban rohangálunk, hanem egy mamuszt húzzunk még pluszba a lábunkra. Mivel a meleg gyorsan felszáll, a padló lesz először, ami hűvösebb lesz 1-2 fokkal, mint a plafon, így gondolkodhatunk, ha tehetjük padlófűtés kialakításában is, de amennyiben nincs rá módunk, akkor egy szőnyeg is rengeteget tud segíteni. Ha a huzatot megszüntettük amennyire csak lehet szivacsokkal, ruhadarabokkal, függönyökkel, akkor igyekezzünk minél több olyan helyet befedni szőnyeggel, ahol a lábunk sokat áll egy helyben. A kanapéra nem árt odakészíteni több párnát és takarókat, amiknek sokszor már a látványa is kellemes melegséggel tölti el az embert. A kanapé elé nem csak a dizájn szemszögéből, de praktikussági okokból sem árt egy vastagabb szálú szőnyeget betenni, hogy ha a barátainkkal, családunkkal leülünk társalogni, akkor is – fizikailag is – jól érezzük magunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hirek