Egyedi tervezésű közterületi játszótér

Egy közterületi játszótér bizony megköveteli a tudatos és kreatív tervezést, nem éri meg elhanyagolni ezt a folyamatot. A gyerekek megérdemlik, hogy egy minőségi közterületi játszóteret élvezhessenek kikapcsolódásaik során.

Egy közterületi játszótér megtervezése működhet úgy is, hogy ide két hintát, oda egy csúszdát, a közepére egy homokozót, és le is van tudva. De működhet úgy is, hogy a tervező valóban gondot fordít a gyerekek gazdag mozgásfejlődésére, egyensúlyfejlődésére és térlátására. Odafigyel azokra a szempontokra, melyek gazdagítják a gyerekek élményeit, és minőségibb élményt nyújt a számukra. Ezért érdemes inkább a kreatív közterületi játszótér tervezés mellett dönteni, hiszen az eredmény önmagáért fog beszélni. Ezt is lehet elhivatottan csinálni, vagy kötelesség szerűen letudni.

A faberland.hu oldalán lehetőség van egyedi tervezésű közterületi játszóterek kialakítására a szakemberek segítségével. Ebben a kihívásban az is beszédes, hogy sok, mára már kapható termékük pontosan az ilyen egyedi tervezések során indultak útjukra. Valaki kitalálta, valaki tovább gondolta, és megvalósította. „Ez elment vadászni, az meglőtte, az hazavitte, az megsütötte….” Így megy ez más területeken is, ha sok okos elme együtt gondolkozik, abból csak jó dolgok születhetnek. Érdemes ezért az egyedi tervezésű közterületi játszóterek mellett letenni a voksot, hiszen az ilyenek még nagyobb perspektívát is szülhetnek, a jó ötletek új termékeket is szólíthatnak életbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

attila