Komoly fejlődésen ment keresztül a műanyag ablak gyártása

A korábbi időkben számos ponton volt kritizálható a műanyag ablakok gyártási technológiája. Hátrányos tulajdonságaik között szerepelt a hőhidas megoldásuk, ezáltal a szigetelésnél okozott gondok, a kellő merevség hiánya, és gyors öregedése, vagyis rövidebb élettartama.

Emiatt a műanyag ablakok piaca korlátozott volt, nem tudtak szélesebb körben elterjedni. Az elmúlt húsz évben azonban jelentős fejlődésen ment keresztül a műanyag ablakok gyártási technológiája, a fejlesztéseken törték a fejüket, és sikerrel jártak! Ennek köszönhetően mára már a legelterjedtebb nyílászáró típusoknak számítanak a piacon, ami komoly fejlődést mutat.

Elmondható, hogy egy mai modern műanyag ablak hosszú élettartamnak örvend, ütésálló, jelentős a hő-és hangszigetelő képessége. Kemény PVC anyagú, a kamraszámokat is megemelték a gyártásban 3-4-ről 5-6ra, valamint új geometriai felépítést dolgoztak ki, és növelték a beépítési mélységüket is. Ezáltal a műanyag ablak beépítési mélysége mára már 70mm, vagy akár annál is nagyobb. Merevítő acélbetétekkel látták el őket, a megfelelő acélmerevítéseknek köszönhetően pedig sikerült a legstabilabb és legerősebb szerkezetet létrehozni.

Ennek jelentősége pedig a biztonság és betörésvédelem szempontjából jelentett komoly előrelépést. Mindezen előnyei mellett továbbá elmondható, hogy a műanyag ablak kifejezetten alacsony karbantartási igényű nyílászárófajta, hosszú élettartamú, és költséghatékony. Tehát, a korábbi időkhöz képest szinte többszörös evolúciós ugráson ment át. Ha szeretne megbízható termékeket vásárolni, tekintse meg a daidalos.hu oldalát, és győződjön meg személyesen a garantált minőségről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

attila