Szeretne többet megtudni a beton lábazati elemekről?

A lábazat egy építészeti kifejezés, amelyet az oszlopot tartó nehéz alap leírására használnak. A beton lábazati elem egy vasbeton gerenda, amelyet a fal és az alapja közé építenek. A beton lábazati elemek megakadályozzák a repedések kiterjesztését vagy terjedését az alapból a fenti falba, és egyenletesen osztják el a fal terhelését az alapon.

Ezek a lábazatok felemelt platformot biztosítanak a nehéz terhek támogatásához, például a gépekhez, amelyeket a padlónál magasabbra kell emelni. Ezeket arra is használják, hogy egy olyan pontot biztosítsanak egy szerkezeten, amely emelőpontként használható egy nehéz szerkezethez, például hídfedélzet jövőbeni karbantartásához, ahol a tartó acélcsapágyak valószínűleg kicserélődnek, mielőtt a híd eléri az előre jelzett élettartamát.

A beton lábazati elemek felhasználhatók kerti szobrok támogatására a pompás, nagy, formális kertektől a kis teraszokig. Ahhoz, hogy a szobrot felülről lehessen nézni, amikor a talaj leesik, magasabb lábazatra lesz szükség, de ha a szobrot a nézőtől távolodó talajba helyezik, a lábazatnak alacsonyabbnak kell lennie. Ha sok növény vagy bokor van a közelben, a lábazatnak elég magasnak kell lennie ahhoz, hogy a szobor látható legyen a lombozat felett.

A beton lábazati elem optimális a kerítések alatti csúnya rések kitöltésére is. Használhatók támfalakhoz is, ahol a lábazat a kerítés alsó sínje alatt helyezkedik el. Ezáltal a kerítés rendezettnek tűnik, és megakadályozza, hogy a gyomok, törmelékek és szemetek bejussanak az udvarra. Az állatokat is megakadályozzák, hogy ássanak a kerítés alatt. A kerítéshez készült beton lábazati elem előfesthető, hogy a kerítés típusának megfelelő színválasztékot biztosítsa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

attila