A globális gazdaság és a nemzetközi szállítmányozás

Egy egyre inkább globalizálódó gazdaságban élünk, ahol a potenciális fogyasztók szó szerint mindenhol jelen vannak. A nemzetközi e-kereskedelmi eladások az elmúlt néhány évben az egekbe szöktek, és mindez annak köszönhető, hogy a vállalatok kihasználják a globális piac előnyeit, amelyet a nemzetközi szállítmányozás szolgál ki.

Még akkor is, ha egy vállalat nem elég nagy ahhoz, hogy maga teljesítse a nemzetközi megrendeléseket, az Amazonhoz, az eBay-hez és az Alibabához fordulhat olyan piaci teljesítésekért, amelyek az egész világon elérik az adott célcsoportokat. Ha e-kereskedelmi vállalkozást vezet, soha nem volt jobb alkalom a nemzetközi szállítmányozás megkezdésére.

Ennek ellenére ez a terület nem mentes a kihívásoktól. A piaci robbanás miatt a vásárlók hozzászoknak ahhoz, hogy a szállítási költségek és határidők tekintetében a magas igényeiket teljesítik, és ha nem elégedettek egy szolgáltatással, könnyen találnak olyan versenytársat, aki jobban tud teljesíteni. Nem elhanyagolható feladat a nemzetközi szállítmányozás sikeres megvalósítása, de itt van néhány olyan dolog, amelyet szem előtt kell tartania a siker felé vezető úton.

Ismerje meg piacát

A termékek nemzetközi közönség számára történő marketingje és értékesítése ugyanazon az elven működik, mint a hazai közönségnek történő értékesítés: a tudás hatalom. Annak ismerete, hogy hol vannak a potenciális piacok, mi vonzza őket a termékek és a marketing szempontjából, és melyek az általuk használt fő kommunikációs csatornák, mind alapvetően fontos információk, ha valóban a legtöbbet szeretné kihozni a nemzetközi szállítmányozásból.

Vegye fontolóba a csomagösszesítőket

Ha tengerentúli piacot talált, és komoly mennyiségű terméket kell szállítania hozzájuk, gondoljon a szállítási költségekre.

Legyen egyértelmű ügyfelei előtt

Az egyik leglényegesebb dolog a nemzetközi szállítmányozásban az átláthatóság. Ez azt jelenti, hogy a tranzakció végén ne próbálja elrejteni a szállítási költségeket és a szállítási időket.

Kérjen segítséget

A nemzetközi szállítás egyszerűen nem olyan egyszerű, mint a belföldi szállítás, és nem szégyen segítséget kérni. Ez lehet elosztó társaságok, szállítási tanácsadók vagy szállítási automatizálási technológia formájában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

attila