A VPS szerver közelebbről

Manapság már számos olyan platformot használunk, melyek esetében szükségünk lehet egy kis extra tárhelyre. Mondjuk a telefonunkon, ha betelik a tárhely és nem férnek már el a képeink – ilyenkor szoktuk feltenni a képeinket a Google Fotókba.

Vannak azonban olyan szituációk, amikor több tárhelyre van szükségünk, mondjuk egy webshop esetében. Ilyenkor már olyan kapacitások kellenek nekünk, melyek gyors betöltést, gördülékeny használatot biztosítanak a felhasználóinknak.

Ha ilyen nagyobb igényeink vannak, akkor érdemes egy VPS szervert bérelni. Egy céges blog vagy egy kisebb forgalmú webshop esetében is ideális választás lehet egy ilyen tárhely. A VPS szerver lényege, hogy egy nagyobb kapacitású fizikai számítógép kapacitását részekre osztják és a különböző ügyfelek, akik a szolgáltatást igénybe veszik, ezeket a kisebb tárhelyeket bérlik ki. A VPS szerver azért éri meg, mert sokkal költséghatékonyabb, mintha egy teljes tárhelyet kellene bérelnünk, melyre amúgy nem is lenne szükségünk. A tarhely.eu oldalán aszerint módosíthatjuk a szolgáltatásban szereplő VPS szerver méretét, hogy hogyan növekszünk, hogy változik az igényünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

attila