Mire jó a redőny és miért érdemes megrendelni?

Egy redőnynek számos funkciót el kell látnia. De mik is pontosan azok a jellemzők, amelyeknek egy redőny meg kell, hogy feleljen, és miért is jó nekünk az, ha redőnnyel szereljük fel nyílászáróinkat?

A redőnyök az árnyékolástechnika közkedvelt eszközei. És nem hiába, hiszen a megfelelő minőségű redőnyök nemcsak nekünk kedveznek, de házunk értékét is növelik. Na de milyen a megfelelő minőségű redőny?

Sokunknak a redőnyről csak annyi jut eszünkbe, hogy meglétével megakadályozzuk a reggeli nem kívánatos napsugarak beáramlását a hálószobánkba, melyek megakadályoznának minket a pihentető alvásban. Azonban arra már talán kevesebben gondolunk, hogy a redőnyök ugyanígy megakadályozzák, hogy nem kívánatos pillantások érjenek bennünket az ablakokon keresztül. Tehát egy jó redőny mindenképpen takar. Ez azonban nem elég. A jó redőny hang- és hőszigetelő is egyben. A régi, fából készült redőnyökre talán ez nem annyira jellemző, de a mai műanyag és főleg alumínium redőnyök remekül szűrik ki a zajokat, és hőszigetelésüknek köszönhetően csökkentik a fűtésszámláinkat is.

Visszatérve a nem kívánatos pillantásokhoz, a minőséges, erős anyagból készült redőny a felkészületlen betörőkkel szemben is védelmet nyújthat. És, ha már védelemről van szó, van olyan redőny, amely ennél többre is képes. Ezek pedig a motoros redőnyök, melyek beprogramozhatóak olyan módon, hogy távollétünkben is mozgatni tudjuk, mely az otthonlét látszatát kelti. De a motoros redőnyöknek más előnyei is ismertek. Elsősorban ez egy nagyon kényelmes megoldás, hiszen akár egy gombnyomás segítségével felhúzható vagy leengedhető az összes redőny.

A kiváló hőszigetelő redőnyök energiatakarékosságát a motorizálás tovább növeli, hiszen jól programozva és fényérzékelő használatával nemcsak a fűtésszámla, de a nyári melegben az árnyékolásnak köszönhetően a klíma üzemeltetésére költött összeg is alacsonyabb lesz.

Összességében elmondható, hogy úgy tűnik, a redőnyök funkciói és a jó redőny ismérvei az idő előrehaladtával egyre inkább kiszélesednek és bővülnek. Azonban, hogy végül milyen redőny mellett döntünk, mégis az befolyásolja, hogy számunkra melyek az elsődleges prioritású tulajdonságok, melyeknek a redőnyünk meg kell feleljen.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hirek